05433449891-3زاهدان - خیابان دانشگاه - دانشگاه 57pishkhan.sbceo.ir
خبرها
تاریخ انتشار: پنجشنبه 17 اسفند 1391

  اطلاعیه مهم و فوری مالیاتی

امتیاز: Article Rating
قابل توجه كلیه همكاران و مهندسین دارای پروانه اشتغال 
احتراماً، نظر به اینكه اعضای سازمانهای نظام مهندسی به صراحت جزء «5» بند «ب» ماده 96 قانون مالیاتهای مستقیم مشمول مشاغل گروه «ب» ماده 95 قانون مزبور بوده و ملزم به ثبت فعالیتهای شغلی خود در دفتر درآمد و هزینه می باشند و مطابق ماده «3» آئین نامه تحریر دفاتر قانونی، ملزم به ارائه و پلمپ و امضای آن توسط حوزه مالیاتی مربوطه قبل از شروع هر سال مالی (تا پایان اسفندماه سال قبل) می باشند. از این رو سازمان نظا م مهندسی ساختمان استان اقدام به تهیه و چاپ دفتر" درآمد و هزینه "برای سال مالی1392 در قطع مناسب وتعدادبرگ  كافی نموده كه در محل سازمان موجود می باشد. لذا مقتضی است اعضای محترم دارای پروانه اشتغال با همراه داشتن كارت های عضویت معتبر و جدید pvc به واحد مالی سازمان مراجعه و پس از دریافت یك جلد دفتر، ضمن تكمیل صفحه مربوط به اطلاعات هویتی شخص مهندس و ارائه درخواست كتبی، به اداره كل امور مالیاتی محل (حوزه مالیاتی مربوطه) مراجعه و نسبت به پلمب و امضاء آن (حداكثر تا پایان اسفندماه) اقدام نمایند. بدیهی است عدم ارایه دفتر درآمد و هزینه در هنگام رسیدگی مالیاتی سال مالی 1392(بعد از تیرماه 1393) موجب محرومیت از مزایای خوداظهاری و عدم امكان استفاده از تفاهم نامه فی‌مابین و تعلق جریمه‌ای حداقل معادل 20 درصد مالیات متعلقه خواهد شد. ضمناً دستورالعمل نحوه ثبت فعالیتهای شغلی در دفتر مزبور، ضمیمه آن درج گردیده است.
 
************************************************************************************************ 

تکالیف قانونی مهندسین عضو سازمان نظام مهندسی
که دارای پروانه اشتغال می باشند و قانون مالیاتهای مستقیم
مقدمه:
مالیات به عنوان یک هزینه اجتماعی است که شهروندان یک جامعه در قبال استفاده از امکانات و خدمات عمومی باید پرداخت نمایند . 
در ماده (1) قانون مالیات های مستقیم مصوب بهمن ماه 1380 اشخاص مشمول پرداخت مالیات به شرح زیر مشخص گردیده است : 
1- کلیه مالکین اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی نسبت به اموال یا املاک خود واقع در ایران 
2- هر شخص حقیقی ایرانی مقیم ایران نسبت به کلیه درآمدهایی که در ایران یا خارج از ایران تحصیل می نمایند. توضیح اینکه مهندسین دارای پروانه اشتغال به عنوان شخص حقیقی دارای درآمد، مشمول این بند خواهند بود و...
3- هر شخص حقیقی ایرانی مقیم خارج از ایران نسبت به کلیه درآمدهایی که در ایران تحصیل می کند 
4- هر شخص حقوقی ایرانی ( شرکتها و موسساتی که در ایران به ثبت رسیده باشند ) نسبت به کلیه درآمدهایی که در ایران و خارج ایران تحصیل می کنند.
با عنایت به مقدمه فوق و نظریه اینکه تعدادی از اعضای محترم بدلیل عدم آشنایی با قوانین و مقررات مالیاتی مشمول ضرر و زیان گردیده و نتوانسته اند از بخشودگی و معافیت های مالیاتی بهره مند گردند بدینوسیله در ارتباط با مالیات مشاغل مهندسان ، موارد مهمی به شرح زیر به آگاهی می رساند امید است با دقت مطالعه و مورد بهره برداری به موقع قرار گیرد . 
1- مهندسان عضو سازمان مشمول بند (ب) ماده 95 وجزء5 بند ب ماده 96ق.م.م بوده و بر این اساس موظفند هر ساله قبل از شروع سال ، اقدام به تهیه دفاتر درآمد و هزینه نموده و ضمن مراجعه به حوزه مالیاتی مربوط نسبت به امضاء آن توسط مامور مالیاتی حوزه اقدام و کلیه فعالیتهای مالی شغل خود را طی سال به استناد اسناد و مدارک مثبته به روز و طبق مفاد آئین نامه تحریر دفاتر منضم به قانون مزبور ثبت و نگهداری نمایند . در صورت ثبت دفاتر و ارایه آن به همراه سایر اسناد و مدارك مثبته به ماموران  مالیاتی ، تشخیص درآمد مشمول مالیات، از طریق رسیدگی به دفاتر خواهد بود.
2- کلیه اشخاص حقوقی و حقیقی و به تبع آن کلیه مهندسان مکلفند تا پایان تیر ماه هر سال صورت خلاصه وضعیت درآمد و هزینه و حساب سود و زیان  عملكرد سال مالی قبل خود را طبق ضوابط و نمونه های تعیین شده از طرف سازمان امور مالیاتی کشور در قالب اظهار نامه مالیاتی تکمیل نموده و در موعد مقرر قانونی با پرداخت مالیات متعلقه( به نرخ مذکور در ماده 131 ق . م.م. برای اشخاص حقیقی و به نرخ مذكور در ماده 105 برای اشخاص حقوقی) به اداره امور مالیاتی شهرستان محل اقامت خود تسلیم و رسید آنرا دریافت نمایند . 
تذکر مهم : درزمان تحویل اظهار نامه حتما یک نسخه کپی برای سابقه نزد خود نگهداری و ضمن ثبت در دفتر اندیکاتور دارایی محل، شماره آنرا دریافت دارید . 
3- عدم تسلیم اظهار نامه متکی به صورتحساب درآمد و هزینه ( سود و زیان ) درسر رسید مقرر ( تا پایان تیر ماه ) به اداره امور مالیاتی محل، سبب خواهد شد که درآمد مشمول مالیات اینگونه مهندسان ، به طریق علی الراس تشخیص و مالیات متعلقه را مطالبه نمایند . 
تذکر مهم : عدم تسلیم اظهار نامه مالیاتی در سررسید مقرر علاوه بر عدم استفاده از معافیت مالیاتی موضوع ماده 101 ق . م. م ( برای سال 1391 66000000 ریال معافیت مالیاتی هر شخص حقیقی می باشد.) موجب تعلق جریمه ای معادل 40% مالیات متعلقه مودی خواهد بود که به اصل مالیات اضافه می گردد. 
4- طبق مفاد ماده 186 قانون مالیاتهای مستقیم ، صدور گواهی مالیاتی برای تمدید پروانه اشتغال مهندسین الزامی بوده و منوط به پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی مالیات قطعی شده سالهای قبل می باشد. 
5- درآمد مشمول مالیات مهندسان از نظر قانون مالیات های مستقیم عبارت است از کل درآمد خدمات مهندسی اعم از طراحی ، اجرا، نظارت و هر گونه خدمات فنی و مهندسی دیگر پس از کسر هرگونه هزینه های قانونی و استهلاک های مربوط ، مشروط بر آنکه اسناد مدارک مثبته کافی برای تشخیص مالیات بر درآمد خود را نگهدای نمایند. در غیر این صورت تشخیص درآمد مشمول مالیات ،از طریق علی الراس خواهد بود.
6- هزینه های قابل قبول و قانونی در ماده 147 و 148 قانون مالیاتهای مستقیم به ریز و شفاف آمده است . هزینه هایی که در حدود متعارف متکی به مدارک بوده و منحصراً مربوط به تحصیل درآمد در دوره مالی مربوط ، با رعایت حد نصاب های مقرر باشد. 
"دوره مالی مهندسین ،همان سال مالیاتی می باشد كه از اول فروردین ماه هر سال شروع و به آخر اسفند ماه همان سال ختم می شود."
7- مالیاتهایی که کارفرمایان در اجرای ماده 104 قانون مالیاتهای مستقیم از حق الزحمه پرداختی به مهندسین بابت نظارت ، اجرا، طراحی و .... کسر می نمایند، به عنوان علی الحساب پرداختی مهندسین به اداره امورمالیاتی محل در زمان صدور برگ مالیات قطعی آنان لحاظ خواهد شد و از مبلغ بدهی آن کسر می گردد،مشروط بر اینکه رسید پرداختی توسط کارفرمایان ارایه گردد . لذا چنانچه مهندسی مشمول این بند بود لازم است رسید مالیات پرداختی خود را ظرف 30 روز از کارفرما مطالبه و نزد خود نگهداری و در زمان تسویه  مالیات ارایه نماید. 
8- طبق مفاد ماده 137 قانون یاد شده ، هزینه های درمانی پرداختی هر مودی بابت معالجه خود یا همسر و اولاد و پدر و مادر و برادر و خواهر تحت تکفل در یک سال مالیاتی ( با شرایطی که در ماده مذکور به آن اشاره شده است ) و همچنین حق بیمه های پرداختی هر شخص حقیقی به موسسات بیمه ایرانی بابت بیمه عمر و بیمه های درمانی (اعم از تكمیل درمان و بیمه تامین اجتماعی ) از درآمد مشمول مالیات مودی کسر می گردد. 
توضیح اینکه ارایه اسناد و مدارک مرتبط در زمان محاسبه به اداره امور مالیاتی الزامی می باشد. 
9-به استناد ماده 145ق. م.م سود دریافتی  از اوراق مشاركت و سود یا جوایز متعلق به حسابهای پس انداز و سپرده های نزد بانكهای ایرانی یا موسسات اعتباری غیر بانكی مجاز،به هر میزان از پرداخت مالیات معاف می باشد.
10-با عنایت به حذف ماده 129در خصوص مالیات بر جمع درآمد ناشی از منابع مختلف،هر شخص حقیقی می تواند از هر منبع درآمدی ،یك معافیت جداگانه استفاده نماید .به عنوان مثال اگر شخصی كارمند حقوق بگیر باشد، از منبع درآمد حقوق، یك معافیت سالانه استفاده می كند ،حال اگر وی دارای یك باب فرو شگاه در سطح شهر باشد و به حرفه ای اشتغال داشته باشد باز از منبع مشاغل می تواند یك معافیت سالانه، استفاده نماید.
در پایان ضمن آرزوی توفیق برای همگان ،توصیه می نماید مهندسین محترم به منظور آشنایی بیشتر با قوانین و مقررات مالیاتی ، نسبت به تهیه یك جلد كتاب قانون مالیاتهای مستقیم اقدام نموده یا برای دسترسی به سایت سازمان امور مالیاتی كشور به ادرس www.intamedia.ir مراجعه نمایند.
با تشكر و سپاس
محمد کاظم دری
 مشاورمالی سازمان نظام مهندسی ساختمان  استان 
 

اشتراک گذاری
ثبت امتیاز