قابل توجه کلیه دفاتر و مهندسان طراح تأسیسات مکانیکی
امتیاز:
الف- قبل از اینکه نقشه طراحی تأسیسات به مالک داده شود توسط مهندس زیربط جهت کنترل به سازمان ارائه شود و پس از کنترل و اصلاح به مالک تحویل دهند.
ب-در طراحی و محاسبات تأسیسات مکانیکی موارد ذیل را مد نظر قرار دهند
1-نقشه های آب و فاضلاب دارای اندازه گیری اقطار لوله و رایزر فاضلاب طبقات به همکف و لوله کشی در طبقه همکف تا منهول فاضلاب و از منهول به چاه یا به شبکه فاضلاب شهری با قطر و مشخصات اجرایی
همچنین طراحی لوله کشی آب مصرفی در پلان همکف محل کنتور آب و انشعابات ورایزر آب به طبقات و لوله کشی آب با قطر و اندازه گیری مشخص شود
علاوه بر آن رایزر دیاگرام طبقات جهت آب و فاضلاب و لوله تهویه هود و دودکش ها ارائه شود
2-طراحی گرمایش ساختمان در صورتیکه شوفاژ باشد محل نصب پکیج و قطر و مشخصات دودکش و محل نصب رادیاتور ومدل و تعداد پره و اقطار لوله از پکیج به رادیاتور مشخص شود .
3-طراحی گرمایش اگر بخاری پیش بینی شود قطر و مشخصات دودکش و محل نصب و نحوه آن مشخص و در محل هائیکه مساحت کمتر از 12 متر مربع دارند دودکش گذاشته نشود مگر اینکه تمهیدات هوای تازه پیش بینی گردد.
4-پلان سرمایش با کولر آبی – محاسبه CFM هر مکان و کانال هدایت هوا با ابعاد و مسیر کانال و اندازه TAKOff و ظرفیت کولر و محل نصب آن مشخص گردد.
5-در پلان پشت بام محل دودکش و لوله رفت فاضلاب و لوله تهویه هوا و در صورتیکه کولر آبی در پشت بام نصب شود کانال و محل نصب و لوله آبرسانی به آن مشخص مشخص شود .
6-پلان آب باران پشت بام و قطر لوله آب باران و مشخصات اجرایی
7-لوله تهویه هود آشپزخانه و قطر آن و اگزاست فن سرویس های بهداشتی و لوله مربوطه با مشخصات ارائه شود .
8-در ساختمانهای سه طبقه و بالاتر منبع ذخیره آب و سیستم پمپاژ به طبقات پیش بینی شود .
9-جدول علائم و مشخصات بکار رفته در نقشه ها و توضیحات مورد نیاز وجود داشته باشد .
کمیته کنترل تأسیسات مکانیکی